Яценюк зустрівся з Великим канцлером Мальтійського Ордену

Яценюк зустрівся з Великим канцлером Мальтійського Ордену

Укрінформ
Мальтійський Орден і надалі підтримуватиме Україну в гуманітарній сфері. У цьому запевнив прем'єр-міністр (Великий канцлер) Мальтійського Ордену Альбрехт фон Безелагер главу українського уряду Арсенія Яценюка під час зустрічі в Києві.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Наша роль у світі - це насамперед гуманітарна дипломатія, Україна може розраховувати на нашу підтримку та допомогу», - сказав Безелагер.

 Він назвав плідною співпрацю двох сторін упродовж понад двох десятків років та  запевнив главу українського уряду в готовності й надалі надавати сприяння нашим громадянам з широкого кола гуманітарних потреб.

«Україна глибоко цінує високу гуманітарну місію, яку втілює Мальтійський Орден у багатьох державах світу. З особливою вдячністю ставимося до підтримки, яку відчували українці під час Революції гідності. Винятково важливою є нині відчутна гуманітарна поміч з боку представників Ордену для наших громадян, які змушені були залишити рідні місця внаслідок російської агресії», - підкреслив Яценюк.

Прем'єр-міністри обговорили комплекс питань подальшої співпраці, актуальні проекти та плани стосовно розвитку договірно-правової основи відносин.

Довідка.  Мальтійський Орден (Суверенний військовий Орден Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти) є одним з найдавніших католицьких орденів. Орден також є суб'єктом міжнародного права, має власну конституцію, громадянство, державні інституції. Орден має дипломатичні відносини з більш як 100 державами світу. Офіційні відносини з обміном послами між Україною та Мальтійським Орденом було встановлено 9 лютого 2008 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-