Яценюк головуватиме на комітеті з підготовки олімпіади в Ріо

Яценюк головуватиме на комітеті з підготовки олімпіади в Ріо

Укрінформ
Чергове засідання Оргкомітету з підготовки до Олімпійських та Паралімпійських ігор пройде під головуванням Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Про це у вівторок на брифінгу повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов, передає кореспондент Укрінформу.

"Я вчора спілкувався з прем'єр-міністром, ми проведемо засідання Організаційного комітету з підготовки до Олімпійських та Паралімпійських ігор на чолі з Арсенієм Яценюком", - сказав міністр.

Стосовно виконання заходів з підготовки до Ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро Жданов поінформував, що цього року рішенням уряду були підвищені призові виплати за перемоги на всіх міжнародних змаганнях, зокрема, на чемпіонатах світу з олімпійських видів спорту.

"Чемпіони світу тепер отримуватимуть до 100 тисяч гривень. Фактично такі виплати були збільшені удвічі. Також спільним наказом Міністерства фінансів і Міністерства молоді та спорту були збільшені витрати на харчування спортсменів до 300 гривень на добу", - уточнив міністр.

Він також повідомив, що його відомство вже закупило спортивну форму на майже 5 мільйонів гривень для членів національної збірної та членів офіційної делегації. Практично вирішено питання і з придбанням авіаквитків до столиці Ігор-2016.

"Ми також на 14 мільйонів гривень закупили для олімпійців спортивне обладнання, аналогічне тому, що використовуватиметься в Ріо-де-Жанейро. Нині запускаємо в роботу створений рішенням уряду Центр олімпійської підготовки з художньої гімнастики", - поінформував Жданов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-