Вищий адмінсуд повернув Томенку позов проти Гройсмана

Вищий адмінсуд повернув Томенку позов проти Гройсмана

Укрінформ
Колишній депутат Микола Томенко заявив, що Вищий адміністративний суд повернув йому позов щодо визнання протиправною бездіяльність Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана через неоприлюднення прийнятого Закону щодо фінансування професійно-технічної освіти з Держбюджету.

Про це йдеться у заяві прес-служби Томенка, яка є у розпорядженні Укрінформу.

"Як поінформував Микола Томенко, він отримав рішення Вищого адміністративного суду, в якому йдеться, що суддя Швед Е.Ю. ухвалив рішення повернути позовну заяву позивачам з огляду на те, що Вищий адміністративний суд України "позбавлений процесуальної можливості розглядати справи, в яких відповідачем є інший суб'єкт владних повноважень, відмінний від тих, що вказані в ч. 4 ст. 18 та ст.. ст.1711 КАС України", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у вказаних статтях Кодексу адміністративного судочинства (КАС) йдеться про підсудність Вищому адміністративному суду України.

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня цього року  Президент України Петро Порошенко наклав вето на ухвалений Верховною Радою України (ВРУ) закон №3830-3 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансування професійно-технічної освіти".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-