У Києві розпочався суд щодо ГРУшників

У Києві розпочався суд щодо ГРУшників

Укрінформ
В Голосіївському районному суді міста Києва розпочалося судове засідання у справі військовослужбовців Головного управління розвідки Генштабу Збройних сил РФ Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова.

Засідання у вівторок відкрив суддя Микола Дідик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Голосіївському районному суді продовжується судовий розгляд кримінального провадження у справі Єрофеєва і Александрова", - сказав він.

Підозрювані Єрофеєв та Александров доставлені до суду. В залі засідань також присутні їх адвокати Оксана Соколовська та Валентин Рибін, група військових прокурорів і консул РФ в Україні Олексій Грубий.

На початку засідання, за клопотанням адвоката Рибіна, присутні на суді вшанували пам'ять вбитого адвоката Юрія Грабовського.

На попередньому засіданні 21 березня суд продовжив термін запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою російським військовослужбовцям до 19 травня і переніс засідання на 5 квітня за клопотанням нового адвоката Александрова Валентина Рибіна, який попросив час для ознайомлення з матеріалами справи.

Як відомо, російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО поблизу міста Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві українського військового. ГРУшникам також інкримінують терористичний напад на позиції 92 бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя.

Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-