Керрі нагадав Лаврову про Україну. Поговорили також про Карабах і Сирію

Керрі нагадав Лаврову про Україну. Поговорили також про Карабах і Сирію

Укрінформ
Держсекретар США Джон Керрі мав телефонну розмову в понеділок з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим з питань Нагірного Карабаху, Сирії і України, зокрема, виконання Москвою умов Мінська-2.

Про це заявив у Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Темою номер один було обговорення зусиль, спрямованих на забезпечення безпеки та негайне припинення насильства, яке виникло на лінії зіткнення в Нагорно-Карабахському конфлікті, а також заклики Вірменії та Азербайджану повернутися до переговорів", - зазначив Тонер.

Він нагадав, що напередодні офіційний Вашингтон засудив спалах насильства в цьому регіоні.

Крім того, обговорювалося питання щодо забезпечення режиму припинення вогню та його поточного статусу в Сирії, а також необхідність режиму Асада припинити його порушення. Тонер зазначив, що держсекретар США у розмові з російським міністром підкреслив важливість розширення гуманітарного доступу в Сирії.

"Сторони наприкінці також коротко обговорили питання України. Звичайно, держсекретар Керрі закликав Росію виконувати мінські зобов'язання", - зауважив офіційний представник Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-