Позбавлення мандата: Фірсов приніс позов до ВАСУ

Позбавлення мандата: Фірсов приніс позов до ВАСУ

Укрінформ
Єгор Фірсов прийшов з позовом до Вищого адміністративного суду щодо оскарження рішення позачергового з'їзду партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" про позбавлення його депутатського мандату. Парламентарій заявив, що позивається до партії та ЦВК.

Про це він розповів журналістам біля будинку суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я подаватиму (позов - ред.) до Вищого адміністративного суду, ось зараз несу цей позов, великий позов, ретельно продуманий і перевірений, після того, як суд винесе рішення. Якщо він (суд - ред.) винесе незадовільне рішення, я подаватиму до Європейського суду з прав людини і сподіваюсь, що виграю його", - сказав Фірсов.

За його словами, відповідачів по даному позову двоє - партія БПП та Центральна виборча комісія.

Фірсов розповів, що оскаржує рішення закритого з'їзду БПП щодо позбавлення його депутатського мандату й вважає таке рішення "незаконним". Свою позицію він пояснив тим, що наразі в Україні немає закону про імперативний мандат, тож відсутня і відповідна процедура.

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня закритий з'їзд партії "Блок Петра Порошенка" ухвалив рішення про позбавлення депутатських повноважень Миколи Томенка та Єгора Фірсова, пославшись на положення статті 81 Конституції України. 28 березня ЦВК позбавила Фірсова і Томенка мандатів, днем пізніше голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив про дострокове припинення повноважень цих нардепів.

Томенко і Фірсов пройшли до парламенту за виборчим списком БПП під час позачергових виборів народних депутатів 26 жовтня 2014 року, але згодом вийшли зі складу фракції, заявивши про незгоду з діями її керівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-