Ковальчук каже, що згоден стати віце-прем'єром

Ковальчук каже, що згоден стати віце-прем'єром

Укрінформ
Заступник голови Адміністрації Президента Віталій Ковальчук погодився на посаду віце-прем'єра в Кабміні Володимира Гройсмана, якщо Петро Порошенко вважатиме, що там він буде кориснішим.

Про це Ковальчук заявив в інтерв'ю LB.UA.

"Віталій Ковальчук є представником команди Президента, це - перше. Друге - я буду працювати на тій ділянці, де зможу ефективно і раціонально використовувати свої знання; там, де це буде корисно для країни і команди", - зазначив він.

При цьому заступник голови АП уточнив, що зараз розглядаються кілька варіантів розвитку подій: він може і залишитися в Адміністрації, і піти в Кабмін: "Найближчим часом ми все дізнаємося".

У цьому контексті він зазначив, що голова АП Борис Ложкін створив в Адміністрації настільки сильну команду, що вона здатна стати стрижнем будь-якого уряду, який очолив би сам Борис Євгенович". "Але, на жаль, він категорично відмовляється це робити", - розповів Ковальчук.

Сама ж участь Ковальчука в Кабміні Володимира Гройсмана залежить від того, яка буде команда.

"Хочеться, щоб вона (команда, - ред.), як автомобіль - не просто завелася, а ще могла б поїхати і навіть злетіти, - розповів заступник голови АП. - Повинні бути правила - прозорі, публічні, всім зрозумілі. Їх потрібно послідовно дотримуватися і виконувати. А якісна взаємодія уряду і парламенту залежить від політичної волі прем'єр-міністра і конструктивної позиції коаліції. Поки що я цього не бачу".

Чутки про небажання Володимира Гройсмана бачити його у своїй команді Ковальчук називає перебільшеними, як, між іншим, і за часів прем'єрства Арсенія Яценюка (Банкова мала намір призначити Ковальчука на посаду віце-прем'єр-міністра в Кабмін Арсенія Яценюка, той виступив категорично проти - ред.).

"Думаю, він (Яценюк – ред.) просто надмірно емоційно, напевно, ставився до того, яку роль я міг би грати в його уряді в статусі першого віце-прем'єра. Але якщо запитати всіх, хто зі мною працював, вони знають - я завжди націлений на результат, а не на підкилимну боротьбу, вона мені нецікава", - говорить заступник голови Адміністрації Президента.

"У нас з Володимиром Борисовичем абсолютно позитивні робочі відносини. Ми не один раз обговорювали можливість нашої співпраці і взаємодії. Хочу зауважити, що він - як головний ідеолог децентралізації в країні і я - як відповідальний за питання регіональної політики, за децентралізацію в Адміністрації Президента, ми добре спрацювалися. Важко сказати, що нас роз'єднує, але моментів, що об'єднують, дуже багато", - зазначив також він. При цьому додавши, що слова "ні" з приводу можливого призначення на віце-прем'єрську посаду від Гройсмана не чув.

А слово "так", думаю, буде виголошено тоді, коли його (Гройсмана - ред.) оберуть прем'єр-міністром", - резюмував Ковальчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-