ГПУ: справи проти Єфремова та Іванющенка не закривали

ГПУ: справи проти Єфремова та Іванющенка не закривали

Укрінформ
Генеральна прокуратура України не закривала кримінальні провадження проти колишнього народного депутата, бізнесмена Юрія Іванющенка, більш відомого як Юра Єнакіївський, а також проти  екс-регіонала Олександра Єфремова.

Про це заявив у коментарі телеканалу "112 Україна" прокурор ГПУ Владислав Куценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Запевняю вас, справа по Іванющенку не закрита», - сказав Куценко.

Дійсно, додав він, було рішення  суду, яким Генпрокуратуру  зобов'язали закрити справу.

«Але ми не закрили. Ми це оскаржили в судовому порядку. Якщо увійти в єдиний реєстр досудових розслідувань, то можна побачити, що справа по Іванющенку відкрита», - запевнив він.

Так само Куценко вважає, що нині недоречно заявляти про закриття справи проти Єфремова.

«По Єфремову є декілька кримінальних проваджень. І заявляти, що справа Єфремова закрита, то це не відповідає дійсності. Головна справа в суді, він перебувє у статусі обвинуваченого. Прокуратура від своїх обвинувачень не відмовляється і відмовлятися не буде, поки ми не отримаємо обвинувального вироку. Отже, Єфремов - обвинувачений», - сказав Куценко.

Нагадаємо, що мова йде про рішення суду від 30 січня 2016 року, за яким ГПУ зобов'язана   закрити справу про розкрадання "кіотських грошей" фірмами Іванющенка в часи президентства В.Януковича.   

Стосовно Єфремова Генпрокуратура закрила кримінальну справу про сепаратизм, а суд виніс рішення про повернення йому застави в сумі 60 900 гривень. Таке рішення 24 березня прийняла слідчий суддя Печерського суду Христина Тарасюк.

Згідно з текстом постанови, захист Єфремова звернувся до слідчого судді Печерського райсуду Києва з клопотанням про повернення застави у зв'язку із закриттям кримінального провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-