Рада дозволила арешт судді Бурана

Рада дозволила арешт судді Бурана

Укрінформ
Народні депутати ухвалили постанови про надання згоди на затримання та арешт судді Малиновського районного суду міста Одеса Олексія Бурана, якого підозрюють в отриманні півмільйонного хабара.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, затримання судді підтримали 255 народних обранців, а за його арешт проголосували 247 парламентаріїв.

"До Верховної Ради України надійшло подання про надання згоди на затримання судді Малиновського районного суду міста Одеса Бурана Олексія Миколайовича, а також надійшло подання про надання згоди на арешт, взяття під варту судді Малиновського районного суду міста Одеса Бурана Олексія Миколайовича", - зазначив перед голосуванням перший заступник Голови ВР Андрій Парубій.

У ході розгляду питання суддя Буран особисто був присутній у сесійній залі парламенту.

Нагадаємо, 29 березня детективи Національного антикорупційного бюро спільно з поліцейськими провели спецоперацію з обшуку приватного будинку одного із суддів Малиновського районного суду Одеси Бурана, якого викрили в отриманні хабара у сумі 500 тис. гривень. За словами голови Верховного Суду Ярослава Романюка, відповідну вигоду Буран отримав за ухвалення на користь зацікавленої особи судового рішення у цивільній справі про стягнення боргу.

Суддю Бурана намагались затримати на хабарі у півмільйона гривень в елітному поселенні "Совіньйон" під Одесою, де він і мешкає, проте Буран почав відстрілюватись від детективів НАБУ з травматичної зброї. Згодом суддя намагався вчинити суїцид і потрапив до лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-