Порошенко в Японії обговорить Крим, Донбас та Курили - посол

Порошенко в Японії обговорить Крим, Донбас та Курили - посол

Укрінформ
Під час офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Японії обговорюватиметься ситуація в Криму та на сході України, а також події на Далекому Сході, пов'язані з КНДР та північними територіями, незаконно окупованими Росією Курильськими островами.

Про це у четвер на брифінгу в Києві заявив посол Японії в Україні Шігекі Сумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прибувши 5 квітня у Кіото, він (Президент - ред.) відвідає різні історичні місця, а тоді його зустрінуть губернатор та мер Кіото, оскільки Кіото та Київ є містами-побратимами, і цьогоріч святкуватимуть 45-ту річницю дружніх зв'язків", - сказав він.

За словами дипломата, 6 квітня Порошенко зустрінеться з японським прем'єром Сіндзо Абе та представниками найбільшої бізнесової організації Японії "Keidanren", до якої входять корпорації Toyota, Mitsubishi та ін.

Наступного дня, 7 квітня, глава держави з дружиною стануть гостями імператора та імператриці Японії в їхньому палаці, а також, згідно з програмою візиту, глава держави дасть інтерв'ю провідному японському телеканалу NHK.

Сумі зазначив, що 7 квітня Порошенко пообідає з головою Парламентської асоціації японсько-української дружби паном Ейсуке Морі, а ввечері повернеться в Україну.

За словами посла, під час візиту обговорюватиметься ситуація в Криму та на сході України, а також події на Далекому Сході, пов'язані з КНДР та північними територіями, незаконно окупованими Росією Курильськими островами

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-