НАБУ завершило розслідування справи Пасішника

НАБУ завершило розслідування справи Пасішника

Укрінформ
Детективи НАБУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного впливу виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника на міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків та домогтися прийняття незаконного рішення.

Про це повідомляє сайт НАБУ.

"У понеділок, 28 березня, детективами НАБУ за дорученням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підозрюваного Андрія Пасішника було повідомлено про завершення досудового розслідування та надання доступу до його матеріалів", - йдеться у повідомленні.

Наразі триває ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування. По його завершенню обвинувальний акт буде направлено до суду.

Водночас "досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому за заявою міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, щодо здійснення на нього тиску з боку ряду народних депутатів України, триває", зазначили у НАБУ.

24 лютого 2016 року детективами НАБУ було зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.344 Кримінального кодексу України (втручання у діяльність державного діяча) щодо факту здійснення 25 січня -  1 лютого 2016 року незаконного впливу Пасішником на Абромавичуса з метою внесення пропозиції про призначення на посаду заступника міністра. 9 березня Пасішника було повідомлено про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-