Канада хоче відновити спілкування з Кремлем, щоб допомогти Україні

Канада хоче відновити спілкування з Кремлем, щоб допомогти Україні

Укрінформ
Канада прагне повернутися до перемовин із Росією у різних сферах, щоб підтримати Україну.

Про це під час виступу на конференції в Оттаві заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада продовжуватиме виступати проти незаконної російської анексії Криму та агресії РФ у східній Україні та рішуче підтримувати наших союзників по НАТО й надалі. Втім, це повністю узгоджується із відновленням дипломатичних дискусій із Росією, так само, як це роблять наші союзники», - сказав Діон.

Він наголосив, що в спілкуванні з Росією намагатиметься відстоювати інтереси України, Європи та самої Канади. «Це відновлення взаємодії буде спрямоване на допомогу Україні, підтримку Європи та стабілізацію ситуації у центрі континенту. Воно також служитиме власним канадським інтересам, дозволивши обговорення із Росією ключових питань, на кшталт Арктики», - зазначив міністр.

За його словами, для вирішення деяких проблем Канада дуже потребує участі Росії. «Співпраця часто у наших інтересах, зокрема щодо проблем навколишнього середовища, особливо враховуючи, що ми сусіди по Арктиці, перед якими постають однакові виклики з огляду на подібні географічні умови. Немає сенсу не допускати наших науковців до роботи із російськими колегами над захистом північної екосистеми», - підсумував Діон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-