МЗС Канади: Санкції проти Росії потрібні, але діалог із Москвою теж

МЗС Канади: Санкції проти Росії потрібні, але діалог із Москвою теж

Укрінформ
Міжнародній спільноті необхідно зберігати чи навіть розширити санкції, запроваджені у зв’язку з агресією Росії проти України.

Таку думку під час виступу на конференції в Оттаві висловив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Накладені на Росію за її агресію проти України санкції ефективні лише тому, що застосовані великою кількістю країн. Канада мусить вимагати збереження цих колективних санкцій чи навіть їх посилення», - сказав Діон.

Водночас, Росію необхідно залучати до дискусії та взаємодіяти з нею для вирішення спільних проблем. «Канада мусить припинити бути єдиною країною, яка повністю відмовляється від спілкування з Росією, оскільки таким чином ми караємо самі себе. Доки ми відмовляємося від залучення Росії дипломатичними та політичними каналами, ми виключаємо будь-яку можливість підтримки України шляхом перемовин», - зазначив міністр.

На його переконання, повне розірвання Канадою відносин з РФ не мало жодних позитивних наслідків «ні для канадців, ні для росіян, ні для України, ні для глобальної безпеки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-