Рада уточнила порядок визначення заробітку для нарахування пенсій

Рада уточнила порядок визначення заробітку для нарахування пенсій

Укрінформ
Народні депутати ухвалили Закон «Про внесення змін до статті 40 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії».

Закон дозволяє за певних умов при нарахуванні пенсії враховувати заробітну плату за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу до 30 червня 2000 року.

За відповідне рішення проголосував 281 народний обранець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законодавчим актом встановлено, що для обчислення пенсії враховуватиметься заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. Водночас, за бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховуватимуться заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 30 червня 2000 року незалежно від перерви.

Крім того, у законі прописано, що його положення поширюються на осіб, яким пенсії призначені і перераховані в період з 1 січня 2016 року до дня набрання чинності цим законодавчим актом. 

Як повідомлялося, до ухвалення даного закону вимога щодо надання довідки про заробітну плату за будь-які 60 місяців роботи підряд до 1 липня 2000 року була обов'язковою, незалежно від бажання пенсіонера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-