Обмін Савченко: Росію цікавлять шпигуни, а не ГРУшники - адвокат

Обмін Савченко: Росію цікавлять шпигуни, а не ГРУшники - адвокат

Укрінформ
План обміну народного депутата України Надії Савченко, яка незаконно засуджена в Росії, на тих осіб, що цікавлять Москву, був з самого початку.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" сказав адвокат Савченко Марк Фейгін.

Фейгін наголосив, що Путін не раз заявляв, що має намір вести переговори з усіх питань виключно із США.

"Інтерес до Бута, Ярошенка і не названих у списку осіб, які знаходяться у США, у нього (Путіна - ред.) набагато більший, ніж до Єрофеєва й Александрова. Оскільки йдеться про шпигунів, як я розумію, і вчорашня інформація про приїзд у Москву директора ЦРУ Бренона, вона, очевидно, якось з цим пов'язана, я не знаю, але припускаю", - уточнив Фейгін.

Адвокат припустив, що джерелом інформагентства, яке повідомило про надходження пропозиції обміну Савченко, був глава Адміністрації президента РФ Сергій Іванов.

"Відповідно США, очевидно, вже реагують на цей список, вони говорять, що когось вони готові обміняти на Савченко. Вони, я думаю, будуть готові віддати якихось осіб, навіть шпигунів російських, тому що вони вже так робили, я думаю, що тут є якась позиція по обміну саме США, США готові віддати цих людей", - пояснив він.

Адвокат додав, що у Савченко не було жодного шансу бути врятованою виправдувальним вироком на суді, а це означає, що план її обміну на тих осіб, які цікавлять Москву, був з самого початку. "Савченко як соковиту і розкручену мали обміняти на таких самих осіб, які цікавлять Москву", - зробив висновок адвокат.

Раніше 29 березня російське інформагентство "Інтерфакс" з посиланням на свої джерела повідомило, що Надію Савченко можна обміняти на групу росіян, які у тому числі відбувають покарання у США Віктора Бута і Костянтина Ярошенка.

Росіянин Віктор Бут був заарештований 6 березня 2008 року у Бангкоку, після дворічного позову виданий США і в листопаді 2011 року був засуджений нью-йоркськими присяжними на 25 років за змову з метою продажу великої партії зброї лівому колумбійському угрупуванню ФАРК. Термін Бут відбуває у місті Меріон в Ілінойсі. Інший росіянин, Костянтин Ярошенко, засуджений американським судом до 20 років ув'язнення за змову з метою доставки великої партії кокаїну у США.

Раніше Савченко не раз заявляла, що не визнає рішення суду і не подаватиме на нього апеляцію.

Донецький міський суд Ростовської області 22 березня засудив Надію Савченко до 22 років колонії загального режиму нібито за вбивство журналістів і штрафу до 30 тис. руб. нібито за незаконний перетин кордону. Після цього Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні заявив, що його російський колега обіцяв повернути Савченко в Україну після винесення їй вироку. Також він підтвердив готовність обміняти Савченко на російських спецпризначенців Александрова і Єрофеєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-