У Москві затримали представника омбудсмена України

У Москві затримали представника омбудсмена України

Укрінформ
Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Володимира Шрейдлера було затримано в Москві, коли він прибув до відділку внутрішніх справ як громадський захисник учасників мітингу на підтримку Надії Савченко.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого ВР з прав людини.

"Володимира Шрейдлера, представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, було затримано, коли він прибув до відділку внутрішніх справ як  громадський захисник учасників мітингу на підтримку Надії Савченко, заздалегідь домовившись про це з полковником поліції, і потім дізнався, що він також затриманий,  Згодом правозахисника відпустили", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 9 учасників пікету, що проходив біля метро «Сокольники» на підтримку Савченко, було затримано працівниками поліції. За словами Шрейдлера, поліцейські заявили, що учасники акції "не затримані, а люб'язно запрошені до відділку  поліції".

Як відомо, з огляду на необхідність посилення захисту прав громадян України у Російській Федерації, Уповноважений Верховної Ради з прав людини доручила відомому російському громадському діячу та правозахиснику Володимиру Шрейдлеру бути її представником у Російській Федерації на громадських засадах.

 Валерією Лутковською здійснюється провадження у захисті прав громадян України, зокрема, Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших, тож головна мета діяльності представника українського Омбудсмена з питань моніторингу дотримання прав громадян України в РФ – це особиста присутність і моніторинг дотримання прав, у тому числі процесуальних, під час судових засідань.

Володимир Шрейдлер – опозиційний російський журналіст, блогер, правозахисник, автор проекту «Планета Україна», який складається з серії спецрепортажів про волонтерський рух на підтримку України по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-