Росія заблокувала сайт Укрінформу

Росія заблокувала сайт Укрінформу

Укрінформ
Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ в понеділок, 28 березня, повідомила Українське національне інформагентство "Укрінформ" про обмеження доступу до сайту ukrinform.ru як до "інформаційного ресурсу, на якому розміщена інформація, яка містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку".

Таке рішення прийнято у зв'язку з публікацією «Укрінформом» 15 квітня 2015 року коментаря голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова під заголовком: "Україні слід готуватися до повномасштабного військового конфлікту з Росією".

Зокрема, Генпрокуратуру РФ обурило таке висловлювання Чубарова: «Я один з тих, хто закликає готуватися до найгіршого - до відкритої війни з Росією... Якщо ми дійсно дбаємо про Україну, хочемо, щоб вона відбулася, і ми жили в країні, яка користується високою повагою серед своїх сусідів, і головне, сама себе поважає - ми повинні повернути Крим. Тому для нас війна закінчиться тільки тоді, коли Крим буде у складі української держави».

На думку Генпрокуратури РФ, цей коментар містить «заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі у масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, а саме: заклики до здійснення екстремістської діяльності..., заклики до порушення територіальної цілісності Російської Федерації».

Як наголошується в повідомленні, на підставі вимоги Генпрокуратури РФ від 30.09.2015 «Про вжиття заходів щодо обмеження доступу до інформаційних ресурсів, які поширюють інформацію, що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі у масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, доступ до інформаційного ресурсу (сторінок) https://www.ukrinform.ru обмежується операторами зв'язку на території Російської Федерації».

Зазначимо, що 2 лютого 2016 року «Укрінформ» отримав від Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ вимогу «негайно видалити» цей коментар Чубарова, але відмовився це зробити.

Нагадаємо, два роки тому РФ незаконно окупувала український Крим, де зараз тривають масштабні утиски прав людини, у тому числі кримських татар - корінного народу Кримського півострова.

І хоча ніхто в світі не визнав Крим територією РФ - 27 березня 2014 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла резолюцію щодо територіальної цілісності України - Москва продовжує порушувати міжнародне право.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-