Половина українського експорту пішла в січні у ЄС

Половина українського експорту пішла в січні у ЄС

Укрінформ
Україна у січні експортувала товарів на 2 мільярди доларів, майже половина якого припала на Європейський Союз.

Про це повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на своїй сторінці у Facebook.

"Експорт товарів з України у січні склав 2 мільярди доларів. Торговим партнером №1 є Європейський Союз, на який припадає майже половина українського експорту. На країни СНД припадає близько 12%", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося на сайті Державної служби статистики України, експорт товарів з України у січні 2016 року до січня 2015 року знизився на 31,9% - до 2,043 мільярда доларів. Обсяг експорту товарів у країни ЄС порівняно з січнем попереднього року зменшився на 11,7% - до 950,9 мільйона доларів і становив 46,5% у загальному обсязі експорту.

У Мінекономрозвитку зауважили, що основними причинами падіння експорту у січні стало обмеження Росією транзиту її територією при постачанні українських товарів до інших країн та російське ембарго на українські товари.

У той же час профільне міністерство відзначило збільшення експорту з Луганської області з 5,7 млн доларів у січні 2015 до 28,1 млн доларів у січні 2016 року.

Більшість українських товарів, які продають закордоном, це продукція харчової, металургійної та машинобудівної промисловості. Лідером серед товарів на експорт залишається соняшникова олія. Обсяги її експорту зросли на 19 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-