Кандидат у мери Кривого Рогу ставить екзит-пол під сумнів і закликає до пильності

Кандидат у мери Кривого Рогу ставить екзит-пол під сумнів і закликає до пильності

Укрінформ
Кандидат на посаду міського голови Кривого Рога Микола Колесник вважає, що реальна картина результатів виборів може суттєво відрізнятись від оприлюдненого екзит-полу.

Про це Микола Колесник заявив під час пост виборчого марафону на телеканалі «Експерт-КР», передає кореспондент Укрінформу.

«Я говорив з пані Луковою (представник компанії, що проводила екзит-пол. - Ред.). Особисто я об'їхав 42 дільниці і бачив лише одну людину, що проводила опитування. За словами Лукової, екзит-полом було охоплено 35-40 дільниць, крім того половина з тих, до кого звертались, відмовилися відповідати. Уже зараз на найбільшій дільниці Інгулецького району Вілкул втрачає голоси і має не більше 44-46%. І мене не здивує те, що реальна картина зовсім інша», - сказав Микола Колесник.

Він висловив занепокоєння тим, що наразі до дільниць підтягуються невідомі, ймовірно, для участі у фальсифікаціях. «Але у нашому місті зараз перебувають народні депутати, журналісти, спостерігачі ОПОРИ, тому зараз головне - не дати вкрасти голоси, щоб вибори у Кривому Розі відбулися чесно. Зараз головне - захистити вибір криворожан. Україна чекає, що в Кривому Розі пройдуть чесні вибори», - наголосив Колесник.

Нагадаємо, до позачергових виборів міського голови призвели протести після виборів від 15 листопада 2015 року. Тоді, за офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога - 49,79%. Різниця між кандидатами становила 752 голоси.

Милобог виграв у шести із семи районів міста. Однак у найвіддаленішому - Інгулецькому - зафіксували аномальну явку виборців. Тож Милобог та його прихильники заявили, що не погоджуються з такими результатами.

Проте, не розглянувши скарги кандидата, міська виборча комісія мером оголосила Вілкула, що призвело до масових акцій протесту. Місцеві жителі кілька разів виходили на багатотисячні мітинги, захопили будівлю мерії. Вони також мітингували в Києві під стінами парламенту та Адміністрації Президента.

Верховна Рада 23 грудня ухвалила закон про позачергові місцеві вибори міського голови Кривого Рогу і призначила їх на 27 березня 2016 року. Це рішення підписав Президент України.

У позачергових виборах мера Кривого Рогу брали участь 15 кандидатів. Цього разу Милобог за посаду мера не змагався. «Самопоміч» своїм кандидатом висунула народного депутата Семена Семенченка.

За результатами екзит-полу Research and Branding Group, перше місце на виборах міського голови Кривого Рогу може посісти Юрій Вілкул, набравши 70,9% голосів, на другому місці Семен Семенченко з 11,3%, на третьому - Микола Колесник, який набрав 6,7% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-