Президент готовий внести нового кандидата на посаду Генпрокурора – Луценко

Президент готовий внести нового кандидата на посаду Генпрокурора – Луценко

Укрінформ
У вівторок звільнення Генерального прокурора має бути проглоосоване в парламенті. А Президент буде готовий внести наступного кандидата відразу після вирішення цього питання.

Про це в ефірі програми «Підсумки тижня» на телеканалі «Інтер» сказав голова парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко.

«За пропозицією Президента Генпрокурор України, втративши суспільну підтримку, написав заяву про відставку. Пан Шокін багато зробив для прокуратури, розпочавши її реформування. Але цю закостенілу систему змінити зсередини неможливо», - наводить його слова сайт Солідарність.

Луценко зазначив, що «реформу цього напівмафіозного генерального могильника не може провести ніхто, хто був прокурором».

«Я думаю, що це має зробити людина зі сторони, яка має особисту і політичну мужність зруйнувати цю взаємопов’язану систему кругової поруки», - наголосив Луценко.

За словами політика, Шокін – один із тих, хто робив принципові кроки, але, тим не менше, недостатні, щоб люди відчули серйозні зміни.

«Він пішов у відставку, і ця відставка у вівторок має бути проголосована. Президент буде готовий до внесення наступного кандидата згідно своїх повноважень відразу після вирішення цього питання», - додав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-