У ГПУ запевняють, що не порушували справу проти Шабуніна

У ГПУ запевняють, що не порушували справу проти Шабуніна

Укрінформ
Генеральна прокуратура України не відкривала жодного кримінального провадження проти керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, але розраховує на те, що перешкод для доступу ГПУ до документів, пов'язаних із отриманням центром іноземної допомоги, чинити ніхто не буде.

Про це прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив на брифінгу в неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу розвіяти будь-які міфи. Про що йдеться в ухвалі суду, яка була розповсюджена у ЗМІ? В ухвалі суду йдеться про доступ до документів цього центру, пов'язаних з іноземною допомогою", - сказав Куценко.

Він запевнив, що це ініціатива не керівництва ГПУ, а депутатів з різних фракцій, "які попросили ГПУ перевірити ефективність та законність використання коштів іноземної допомоги".

«Ні про які репресивні дії по відношенню до пана Шабуніна наразі не йдеться. Жодних кримінальних проваджень стосовно будь-якої особи, Шабуніна, його колег та підлеглих - немає, про будь-які обшуки не йдеться", - запевнив Куценко.

Прокурор запевнив, що огляд та вивчення документів буде здійснюватися виключно разом з Шабуніним.

Як повідомляло агентство, Печерський суд Києва надав слідчим Генпрокуратури доступ із правом вилучення речей і документів Центру протидії корупції, а також документів, які становлять банківську таємницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-