Вищий госпсуд заявляє, що суддю Швеця не затримували. СБУ заперечує

Вищий госпсуд заявляє, що суддю Швеця не затримували. СБУ заперечує

Укрінформ
У Вищому господарському суді України заявляють, що СБУ не затримувала суддю Віктора Швеця і він на своєму робочому місці.   

Про це повідомляє відділ міжнародно-правового співробітництва та зв'язків зі ЗМІ ВГСУ.

"Засобами масової інформації розповсюджено повідомлення про затримання судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця. Водночас таке затримання не здійснювалось, а суддя перебуває на своєму робочому місці", - йдеться у повідомленні.  

Як зазначається, сам Швець стверджує, що розповсюджена інформація про його затримання сталася через приватний конфлікт. 

"За повідомленням самого Віктора Швеця, у нього існує приватний конфлікт, який виник з цивільно-правових відносин", - зазначається в повідомленні. 

Водночас прес-секретар СБУ Олена Гітлянська у своєму відеозверненні заявила, що СБУ відкрила кримінальне провадження щодо затриманого судді Вищого господарського суду Віктора Швеця. За її інформацією, наразі проводять бесіди з суддею і вирішується питання щодо висунення йому підозри. Проти нього порушено кримінальне провадження за  частиною 4 ст. 368 Кримінального Кодексу України "Неправомірна нагорода". 

"Служба безпеки України затримала суддю Вищого господарського суду. Він отримав хабар від одного з підприємців. Ми затримали його на гарячому під час отримання значної суми", - сказала Гітлянська.

Вона зауважила, що "під час обшуків в помешканнях та робочому кабінеті були вилучені інші суми грошей та боргові розписки, а також паспорт на ім'я громадянина іншої країни".

За її словами, зараз вивчаються всі факти, щодо отримання ним інших хабарів. "Слідчі проводять з ним бесіду і вирішується питання щодо висунення йому підозри, а також щодо направлення документів у суд для обрання запобіжного заходу", - додала вона.

Гітлянська наголосила, що порушено кримінальне провадження за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявив, що Служба безпеки України затримала суддю Вищого Господарського Суду Віктора Швеця під час отримання хабара в особливо великому розмірі.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-