Матіос підтвердив, що Грабовського вбили

Матіос підтвердив, що Грабовського вбили

Оновлено
Укрінформ
Адвокат Юрій Грабовський, який захищав одного з російських спецназівців Олександра Александрова, був вбитий насильницьким шляхом.

Про це в п'ятницю на брифінгу в Києві заявив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Попередньо я можу сказати, що адвокат Грабовський був вбитий насильницьким шляхом з достріленням з вогнепальної зброї", - сказав він.

За словами Матіоса, на місці вчинення злочину були знищені речові докази, "тобто одяг двох виконавців".

Як повідомляло агентство, раніше у п'ятницю, 25 березня, Асоціація адвокатів України повідомила про убивство Грабовського. Адвокат Оксана Соколовська, яка представляє інтереси іншого співробітника ГРУ РФ Євгена Єрофеєва, повідомила Укрінформу, що тіло Грабовського знайшли в ніч на п'ятницю біля міста Жашкова Черкаської області.

Нагадаємо, про зникнення Юрія Грабовського стало відомо 5 березня. Востаннє його бачили в Одесі.

9 березня Грабовський не з'явився на судове засідання свого клієнта. Через його неявку суд був перенесений на 15 березня.

Пізніше Шевченківський відділ поліції Приморського району Одеси відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

20 березня Матіос заявив, що правоохоронці затримали підозрюваного в організації зникнення адвоката. На його переконання до зникнення Грабовського причетні спецслужби РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-