Під ГПУ - мітинг на підтримку прокурорів, які вели справу

Під ГПУ - мітинг на підтримку прокурорів, які вели справу "діамантових"

Фото
Укрінформ
Під стінами Генпрокуратури проходить акція на підтримку звільнених з Генеральної прокуратури 17 працівників раніше ліквідованих Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділу процесуального керівництва, які займалися справою так званих "діамантових прокурорів".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Участь в акції беруть близько 200 громадських активістів, зокрема представників "Демальянсу" та Автомайдану. Вони стоять з плакатами: "Кращі друзі Шокіна - діаманти", "Так чесним прокурорам", "Досить годувати корупціонерів". У мітингу беруть участь народні депутати Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Віктор Чумак і Остап Єднак.

Фото: Володимир Тарасов/Укрінформ

"Пропонуємо негайно піти у відставку генеральному прокурору Віктору Шокіну. Зараз проходять різні інсинуації навколо того, що нібито у парламенті немає голосів за відставку генерального прокурора. Насправді голоси є. Після його відставки ми пропонуємо прозоро на комітеті ВР обговорити кандидатуру на посаду генпрокурора", - заявив Найєм.

Він зауважив, що хоча право призначати генпрокурора належить Президенту, однак той двічі призначав людей, які не боролися з корупцією.

"Ми пропонуємо поновити на посадах тих людей, які займалися розслідуванням справи "діамантових прокурорів", і припинити їх переслідування", - зазначив Найєм.

Він також заявив, що депутатське об'єднання "Єврооптимісти" робитиме все для того, щоб начальник управління спецрозслідувань Сергій Горбатюк не був звільнений, його не переслідували. Найєм нагадав, що позавчора генпрокурор Шокін запропонував Горбатюку, управління якого займається розслідуванням справами Майдану, своєрідне "заслання" - посаду очільника прокуратури Львівського області. Після того, як він відмовився, йому погрожували звільненням.

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе розповів про звільнення з ГПУ працівників ліквідованого Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділу процесуального керівництва, які займалися так званою справою "діамантових" прокурорів.  

Нагадаємо, 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ були затримані заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін. Під час обшуків у них виявлено понад 500 тис. дол. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів. Прокурорам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію та конфіскацію майна). Кримінальну справу стосовно хабарництва, а також незаконного зберігання зброї та засобів негласного спостереження було передано до Печерського райсуду 4 січня поточного року. Водночас на початку лютого Корнійцю було повідомлено нову підозру - за незаконне привласнення компанії "Ніколсан", яка в подальшому була оформлена на його рідну сестру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-