ГПУ відкрила близько 10 справ проти співробітників Генінспекції - Сакварелідзе

ГПУ відкрила близько 10 справ проти співробітників Генінспекції - Сакварелідзе

Укрінформ
На співробітників Генеральної інспекції ГПУ за справу проти "діамантових прокурорів" відкрили близько 10 справ і попередили про звільнення.

Про це в четвер на брифінгу в Києві заявив заступник Генерального прокурора України Давід Сакварелідзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Все почалося з того, що на наших хлопців після першої такої резонансної справи, як проти "діамантових прокурорів", почали порушувати кримінальні справи. Я вже збився з рахунку, вже напевно відкрито 9 чи 10 справ", - сказав Сакварелідзе.

За його словами, після втручання в ситуацію Президента України деякі з цих справ закривалися, "але деякі залишилися". Крім того, заступник Генпрокурора відзначив, що сьогодні близько 10 співробітників Генеральної інспекції ГПУ попередили про звільнення.

У той же час Сакварелідзе заявив, що Генпрокуратура отримала постанови на проведення обшуків у співробітників Генеральної інспекції. 

"Хочу додати, що днями, за нашою інформацією, по всіх цих хлопцях, може бути і по мені, взяли постанови і дозволи на обшук, на прослуховування, на проведення зовнішнього спостереження", - підкреслив він і додав, що всі вони морально до цього готові.

Сакварелідзе відзначив, що відкриття справ проти членів його команди з Генінспекції ГПУ робиться для того, щоб зламати дух і ентузіазм чесних співробітників і паралельно "підкинути те, що їм треба підкинути, для того, щоб зміцнити якусь швидко зшиту білими нитками справу, якою зараз займається Головне слідче управління".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-