Томбінські розказав про перешкоди для

Томбінські розказав про перешкоди для "безвізу" України з ЄС

Укрінформ
Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські вважає, що бойові дії на сході України не є перешкодою для введення безвізового режиму України з ЄС.

Цю тезу, повідомляє кореспондент Укрінформу, дипломат висловив у Тернополі під час засідання дискусійного клубу від Представництва ЄС в Україні.

«Війна не є перешкодою у безвізовому режимі для України. Перешкода в іншому - у несвоєчасному виконанні українським парламентом та урядом того, що вони брали на себе, як певний обов’язок під час процесуди запровадження безвізового режиму. Адже цей процес почався ще у 2010 році. Стільки часу було втрачено даремно. А Молдова, Грузія за цей час зробили багато. І не треба казати про «специфічні умови». Так кажуть тоді, коли не хочуть щось зробити», - зазначив Томбінські.

За його словами, ЄС дотримуватиметься своїх зобов’язань, які стосуютсья безвізового режиму. Але все залежить тільки від України.

Коментуючи можливі наслідки референдуму у Нідерландах про затвердження Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною, дипломат сказав, що цей референдум має консультативний характер.

«Референдум, що пройде в Нідерландах 6 квітня 2016 року, має консультативний та коригувальний характер. Він визнається дійсним, коли явка перевищує 30% від загальної кількості виборців, з яких більше половини визначає результат. Остаточне ж рішення прийматиме нідерландський парламент. 28 країн вже пройшли всі ратифікаційні процедури щодо входження України в Асоціацію. Процес входження України у Європу не зупинити», - сказав Томбінські.

На його думку, зараз Україні треба якомога більше презентувати себе серед міжнародної спільноти, в тому числі, й на неурядовому рівні. Україна повинна презентувати себе як потужна держава зі значним економічним, науковим, інтелектуальним потенціалом, держава, яка робить важливий внесок у європейську безпеку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-