Томбінські про

Томбінські про "безвізову" угоду: Не буду спекулювати датами

Укрінформ
Голова Представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінські запевнив, що ЄС виконає свою частину угоди з Україною, яка стосується введення безвізового режиму.

Про це він заявив журналістам в рамках засідання форуму "Трансформація України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ЄС буде виконувати свою частину угоди з Україною щодо безвізового режиму. Не буду спекулювати датами, це рішення знаходиться в руках Європейської комісії, Європейського парламенту та Європейської ради", - сказав Томбінські.

Він зауважив, що з боку ЄС є зобов'язання щодо безвізового режиму. Однак для цього треба почекати на рішення європейських інституцій, які будуть ухвалені в першому півріччі цього року.

Томбінські зауважив, що українській парламент виконав свої зобов'язання щодо безвізовому режиму. Водночас він висловив жаль, що це було зроблено "так пізно". "Якби були зроблені вчасно, то ситуація була б іншою", - резюмував голова Представництва ЄС в Україні.

Нагадаємо, 18 березня Президент України Петро Порошенко заявив, що у квітні в Європейську раду і Європейський парламент будуть внесені пропозиції щодо надання Україні безвізового режиму в середині 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-