Росія демонструє кричущу неповагу до принципів справедливості - Держдеп

Росія демонструє кричущу неповагу до принципів справедливості - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати вважають рішення російського суду ув'язнити українського нардепа Надію Савченко нехтуванням принципами справедливості цивілізованого суспільства, а також порушенням Москвою підписаних міжнародних угод, зокрема, Мінських домовленостей.

Про це заявив під час брифінгу в Державному департаменті США у вівторок речник відомства Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Визнання винною та засудження Савченко до 22 років позбавлення волі демонструє кричущу неповагу до принципів справедливості та суперечить зобов'язанням Росії в рамках Мінської угоди", - наголосив представник Держдепу.

Він підкреслив, що протягом майже двох років "Росія незаконно тримала ув'язненою Савченко за звинуваченнями, які не мають жодних фактичних підстав, та відмовила їй в основному захисті верховенства права". Вона, як було повідомлено, перенесла допити, одиночне ув'язнення й примусову "психіатричну експертизу", зауважив Кірбі.

"Савченко заслуговує того, щоб повернутися додому до своєї сім'ї, друзів та приєднатися до своїх колег у Раді в розбудові кращого майбутнього для своєї країни. Ми знову закликаємо Росію негайно звільнити Савченко та інших незаконно ув'язнених осіб", - заявив офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Нагадаємо, у вівторок російський суд визнав Надію Савченко винною у вбивстві російських журналістів і засудив її до 22 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-