Порошенко: Я готовий обміняти Савченко на ГРУшників

Порошенко: Я готовий обміняти Савченко на ГРУшників

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко готовий передати РФ двох російських військовослужбовців в обмін на звільнення Надії Савченко.

Про це він заявив у своєму зверненні.

"Я в свою чергу готовий передати Росії двох російських військовослужбовців, затриманих на нашій території за їхню участь у збройній агресії проти України. Судовий розгляд їхніх справ перебуває на фінальній стадії. Відразу після їх завершення я готовий шляхом відповідних процедур забезпечити їх виїзд до Російської Федерації", - наголосив глава держави.

Він зауважив, що такий підхід відповідає пункту шість Мінських домовленостей - про обмін всіх на всіх, "і це має бути зроблено негайно".

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у Донецькому міськсуді Ростовської області народному депутату України Надії Савченко ухвалено обвинувальний вирок і присуджено покарання у вигляді 22 років позбавлення волі і штраф за перетин кордону 30 тис. рублів.

Обвинувачення вимагало для Савченко 23 роки ув'язнення. Сама вона всі обвинувачення заперечує й оскаржувати вирок не має наміру. Надія заявила про намір відновити сухе голодування, якщо її не повернуть в Україну до моменту набуття чинності вироком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-