Справа Савченко: Фейгін запустив міжнародні процедури

Справа Савченко: Фейгін запустив міжнародні процедури

Укрінформ
Адвокат народного депутата України Надії Савченко Марк Фейгін повідомив про додаткові можливості захисту Савченко з урахуванням її відмови від оскарження вироку.

Про це він написав у своєму Facebook

"Незважаючи на мою незгоду з Надією в цьому питанні (відмова від оскарження. - Ред.), я все ж перестрахувався і запустив ряд міжнародних процедур з її звільнення. Перша процедура йде через Робочу групу ООН з довільних затримань... Друга процедура - звернення до спеціального доповідача ООН по правозахисниках", - написав Фейгін.

Він уточнює, що робоча група ООН з довільних затримань була створена в 1991 році. У 1997-му її мандат був розширений, тепер вона здійснює контроль і за ситуацією із затриманими біженцями і мігрантами. Фейгін подав туди "кейс Савченко" і чекає результату в квітні. Дата отримання відповіді по другій процедурі поки що не відома.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко у вбивстві російських журналістів шляхом коригування вогню. Насправді телевізійники "России-1", які працювали без акредитації і належних засобів захисту, загинули, потрапивши під випадковий обстріл. Також Савченко обвинувачують у незаконному перетині кордону. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була незаконно переправлена на територію Росії, де проти неї сфальсифікували справу. Команда адвокатів Савченко (три російських і один український) викрила ці фальсифікації і довела невинність Савченко за допомогою кількох алібі (телефонний білінг, астрономічна експертиза), але більшість цих матеріалів суд до уваги не взяв. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-