США розуміють, що справа Савченко є продовженням гібридної війни - Чалий

США розуміють, що справа Савченко є продовженням гібридної війни - Чалий

Укрінформ
Сполучені Штати добре обізнані справою Надії Савченко та інших українських полонених, яких незаконно ув'язнює Росія, та на всіх рівнях – і в адміністрації, і в Конгресі висловлюють потужну двопартійну підтримку Україні у гібридній війні, що розв'язало кремлівське керівництво.

Про це зазначив у понеділок під час відкриття на стінах Посольства України в Вашингтоні банеру #FreeSavchenko посол Валерій Чалий, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Усім очевидно, що це абсолютно несправедливий і недоречний суд, і це – продовження лінії гібридної війни, яка ведеться проти України. Я нагадаю, що крім Надії Савченко є багато інших наших співгромадян, які знаходяться в тюрмах Росії і також утримуються на окупованих територіях", - зауважив дипломат.

Він підкреслив, що хоча рішення російського суду по справі Савченко є певною мірою очікуваним, після вироку ця справа просто так не закінчиться, бо вона набула широкого міжнародного розголосу.

Що стосується Сполучених Штатів, зауважив посол, "політики тут висловили єдину позицію - починаючи від президента США, державного секретаря, номінантів на посаду президента на нинішніх виборах". Водночас, у Конгресі "і республіканці, і демократи обізнані в цій справі вже давно, і вони підтримують Україну", підкреслив Чалий.

Він підтвердив, що Україна постійно інформує  американську сторону про ситуацію в цьому питанні. "Ми передали лист щодо Надії від дружини Президента України Марини Порошенко Мішель Обамі. Це носить гуманітарний характер, і вже вийшло за рамки просто ситуації військового конфлікту", - зазначив дипломат.

Він наголосив, що українська сторона продовжить працювати, у тому числі, з Конгресом США, допомагаючи тим, хто просуває зараз ідею запровадження "Списку Савченко" в Сполучених Штатах.

Водночас Чалий назвав "кричущим випадком" рішення РФ відмовити в пропуску на територію Росії представника Президента України з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірини Геращенко. Посол підкреслив, що вона відповідає в контактній групі саме за звільнення заручників.

"Є дуже багато порушень, які свідчать про небажання Росії виконувати міжнародно-правові зобов'язання й ті зобов'язання, які виникли в процесі мирного врегулювання, якщо можна так сказати "мирного врегулювання", оскільки атаки та агресія РФ продовжуються", - зазначив Чалий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-