Процес Савченко нагадує суди часів сталінізму - євродепутат

Процес Савченко нагадує суди часів сталінізму - євродепутат

Укрінформ
Судовий вирок українській льотчиці Надії Савченко буде ще одним шокуючим прикладом політично мотивованого процесу в Росії.

Про це йдеться в заяві співголови фракції Зелених - Європейського вільного альянсу в Європарламенті Ребекки Хармс, повідомляє "Європейська правда".

"Відповідно до норм міжнародного права цього процесу взагалі не мало бути", - наголосила вона.

За її словами, процес характеризувався численними порушеннями з боку звинувачення, в той час як докази захисту ігнорувалися.

"Процес демонструє шокуючу подібність до показових процесів часів сталінізму", - наголосила Хармс.

"ЄС потрібно терміново використати всі доступні дипломатичні засоби для забезпечення звільнення Савченко", - заявила євродепутат.

При цьому вона привітала наміри міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра підняти питання Савченко в ході його візиту до Росії.

"Відповідно до мінських угод вона має бути негайно звільнена", - підкреслила Хармс.

Як повідомляв Укрінформ, Донецький міськсуд Ростовської області РФ в понеділок почав оголошувати вирок українській льотчиці Надії Савченко.

Російське слідство обвинувачує Савченко у вбивстві російських журналістів шляхом коригування вогню. Насправді телевізійники "России-1", які працювали без акредитацій і належних засобів захисту, загинули, потрапивши під випадковий обстріл. Також Савченко обвинувачують у незаконному перетині кордону. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була незаконно переправлена на територію Росії, де проти неї сфальсифікували справу. Команда адвокатів Савченко (три російських і один український) переконливо викрила дані фальсифікації і довела невинність Савченко за допомогою декількох алібі (телефонний білінг, астрономічна експертиза).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-