Бойовик

Бойовик "ЛНР" розповів, як передавав Савченко Плотницькому

Укрінформ
Бойовик "Луганської народної республіки" з позивним "Ілім" стверджує, що він особисто затримував українського військовослужбовця Надію Савченко в полон і після цього доставив її в Луганськ.

Про це він заявив в інтерв'ю "Медузі".

Він стверджує, що Савченко була взята в полон до полудня 17 червня 2014 року, тобто до обстрілу селища Металіст, в результаті якого загинули журналісти ВДТРК.

"Бій розпочався годині о восьмій, а о 12-й дня Савченко вже передали особисто (голові "ЛНР" Ігорю) Плотницькому в руки. Це все сталося години за чотири, це я гарантовано можу сказати", - розповів він.

За словами "Іліма", після бою в районі Стукалової балки (поблизу знаходиться селище Металіст) на автомобілі привезли дівчину, яка після кількох ударів прикладом по голові назвала своє ім'я - Надія і нібито позивний - "Куля".

"В цей момент під'їжджає ("начальник військової комендатури "ЛНР" Сергій Грачов, який свідчив у суді) "Грач", який вже почав вивозити поранених. "Ілім" (на початку інтерв'ю він говорив про себе від третьої особи) з "Грачом" змотують Савченко руки скотчем, надівають пакет на голову, кидають в багажник і виїжджають звідси на штаб ("Зорі") в Луганськ. Надю "Кулю" (Савченко) "Ілім" і "Грач" привозять на "Зорю" і особисто передають Ігорю Венедиктовичу Плотницькому. Там Савченко беруть журналісти Lifenews, і з нею починається робота", - розповів бойовик.

Як повідомляв Укрінформ, Донецький міський суд Ростовської області РФ 21 березня почав оголошувати "вирок" Надії Савченко.

Російське слідство обвинувачує Савченко у вбивстві російських журналістів шляхом коригування вогню. Насправді телевізійники "России-1", які працювали без акредитацій і належних засобів захисту, загинули, потрапивши під випадковий обстріл.

Савченко також обвинувачують у незаконному перетині кордону. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була незаконно переправлена на територію Росії, де проти неї сфальсифікували справу.

Команда адвокатів Савченко (троє російських і один український) викрила фальсифікації і довела невинуватість Савченко за допомогою кількох алібі (телефонний білінг, астрономічна експертиза).

Світові лідери закликали керівництво Росії відпустити Савченко. В Європі і світі тепер обговорюється санкційний "список Савченко" щодо російських чиновників, у тому числі високих. На 21-22 березня у всьому світі планується проведення Global Day #FreeSavchenko.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-