Москву цікавить обмін Савченко на шляхопровід до Криму - Тандіт

Москву цікавить обмін Савченко на шляхопровід до Криму - Тандіт

Укрінформ
Російська влада зацікавлена в обміні народного депутата України Надії Савченко на шляхопровід із РФ до окупованого Криму.

Про це в інтерв'ю "Новой газете" сказав радник глави Служби безпеки України Юрій Тандіт. 

"Ми знаємо, що вони (в Москві) хотіли б отримати більше. Їх, наприклад, цікавить шляхопровід із Ростова до Криму. Мені про це відкрито говорила та сама людина, близька до Кремля. Я сказав, що нас цікавить питання звільнення всіх заручників. На що вона відповіла: «Ну, тоді треба, щоб ви теж йшли нам назустріч. Нам потрібний стабільний зв'язок із Кримом, щоб вантажі туди можна було возити, пасажирів». Я йому сказав, що тільки на Сході можна міняти принцесу на півцарства. І так питання стояти не може. Вже вся світова спільнота висловилася за звільнення Наді. І ми готові до будь-яких компромісів», - зазначив Тандіт.

Як повідомляв Укрінформ, Донецький міський суд Ростовської області(РФ) 21 березня почав оголошувати вирок Надії Савченко.

Російське слідство звинувачує Савченко у вбивстві російських журналістів шляхом коригування вогню. Насправді телевізійники "Росії-1", які працювали без акредитацій і належних засобів захисту, загинули, потрапивши під випадковий обстріл. Також Савченко звинувачують у незаконному перетині кордону. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була незаконно переправлена на територію Росії, де проти неї сфальсифікували справу. Команда адвокатів Савченко (троє російських і один український) викрила фальсифікації і довела невинність Савченко за допомогою кількох алібі (телефонний біллінг, астрономічна експертиза).

Світові лідери закликали керівництво Росії відпустити Савченко. В Європі і світі тепер обговорюється "список санкцій Савченко" щодо російських чиновників, у тому числі високопоставлених. На 21-22 березня в усьому світі планується проведення Global Day #Free Savchenko.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-