Фейгін пояснив

Фейгін пояснив "фальстарт" із вироком Савченко

Укрінформ
Адвокат народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін пояснив поспіх журналістів з вироком Савченко наявністю обвинувальних висновків у ввідній частині.

Про це адвокат заявив у судовій перерві.

"Ви почули першу ввідну й описову частини. Я бачив, що деякі ЗМІ поквапилися сказати, що вирок обвинувальний. Він буде, звісно, обвинувальний, ви можете в цьому не сумніватися... І точно буде великий строк покарання. Але поки що ми чуємо тільки ввідну й описову частини. Мотивувальну частину, де ми дійсно почуємо оцінку судом наданих доказів, з якої можна буде зробити прямий більш-менш висновок про винуватість Надії, - це буде трохи пізніше. Проте, фактично у ввідній частині, у тому числі, перераховуються обвинувальні висновки й аргументи сторони обвинувачення, які були надані спочатку. Тому на слух це виглядає як вже фактичне визнання вини Савченко, як обвинувальний вирок, але насправді це не так. Суд може у своїй мотивувальній частині спростувати ці свідчення, показання свідків і т.д.", - пояснив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, російське слідство обвинувачує Савченко у вбивстві російських журналістів шляхом коригування вогню. Насправді телевізійники "России-1", які працювали без акредитацій і належних засобів захисту, загинули, потрапивши під випадковий обстріл. Також Савченко обвинувачують у незаконному перетині кордону. Але після захоплення в полон бойовиками вона була незаконно переправлена на територію Росії, де проти неї сфальсифікували справу. Команда адвокатів Савченко (троє російських і один український) переконливо викрила ці фальсифікації і довела невинуватість Савченко за допомогою кількох алібі (телефонний білінг, астрономічна експертиза).

Світові лідери закликали керівництво Росії відпустити Савченко. В Європі і світі тепер обговорюється "список санкцій Савченко" щодо російських чиновників. На 21-22 березня у всьому світі планується проведення Global Day #Free Savchenko.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-