Ложкін: Є лише два претенденти на посаду Прем’єр-міністра

Ложкін: Є лише два претенденти на посаду Прем’єр-міністра

Укрінформ
Глава Адміністрації Президента Борис Ложкін вважає основними претендентами на посаду Прем'єр-міністра України міністра фінансів Наталію Яресько та Голову Верховної Ради Володимира Гройсмана.

Про це Ложкін заявив у неділю в ефірі радіо "Вести", передає DW.

 "Питання не в тому, чи піде Яценюк, а чи буде нова коаліція і під кого вона буде сформована. Зараз основні претенденти - Яресько та Гройсман, і в залежності від того, кого підтримають три фракції в парламенті, той і буде обраний", - сказав глава АП.

За його словами, у парламенті багато хто не підтримують ідею повністю технократичного уряду, яку пропонує Яресько. "Це трохи знижує її шанси", - зазначив чиновник.

Ложкін додав, що третьої кандидатури на посаду Прем'єр-міністра очікувати не варто. "Мені поки що невідомо про будь-які остаточні рішення щодо кандидатури. У понеділок-вівторок (21-22 березня. - Ред.) будуть активні консультації, після яких буде зрозуміло, чи формується нова коаліція під Прем'єра Гройсмана або під Прем'єра Яресько. Третій кандидат, я думаю, навряд чи з'явиться", - сказав Ложкін.

Водночас він заперечив інформацію про те, що керівником окремих районів Донецької і Луганської областей може стати Рінат Ахметов або Юрій Бойко. "Я чув ці чутки ще влітку 2014 року. У мене жодних підтверджень, що це хоч якось відповідає дійсності, немає. Я не брав жодного разу участі в обговоренні таких планів, ні щодо одного, ні щодо іншого", - заявив глава АП.

Він додав, що до виконання Мінських угод призначення будь-кого на чолі непідконтрольних Києву районів Донеччини та Луганщини не можна реалізувати.

Як повідомлялося, раніше міністр фінансів Наталія Яресько заявила журналістам про відсутність прем'єрських амбіцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-