Сікорський: Україна вже перемогла Путіна

Сікорський: Україна вже перемогла Путіна

Укрінформ
Відомий польський політик та громадський діяч Радослав Сікорський, Маршал Сейму Польщі (2014-2015), міністр закордонних справ (2007-2014) зауважив, що Україна вже перемогла у боротьбі з Путіним, оскільки своєю боротьбою зруйнувала його плани.

Таку заяву Сікорський зробив під час дискусії в рамках Міжнародної консультативної ради у Києві, повідомляє прес-служба Президента України.

"Однією з його (Путіна - ред.) цілей було повернення впливу на Україну, і це йому не вдалося",- сказав він.

Сікорський наголосив на важливості для України зосередитись на реформах і продовжувати ефективну боротьбу з корупцією.

Цю ж думку продовжив керівник комітету Європейського парламенту у закордонних справах Елмар Брок, який зауважив, що Україна повинна продовжувати проводити реформи, які підтвердять її спроможність бути успішною державою.

Водночас, він наголосив на важливості забезпечення комунікації між Україною та європейськими країнами. За словами Брока, Мінські домовленості змогли стримати агресію Росії, однак не забезпечили вирішення питання. "Нам потрібно зберігати чітке розуміння того, що агресія має дорого коштувати агресору - а це можливо тільки шляхом санкцій", - зазначив він.

Інформаційне повідомлення, розміщене на сайті Президента України, містить також виклад позиції

Колишній прем'єр-міністрр Словаччини (1998-2006) Мікулаш Дзурінда також заявив про "важливість збереження санкцій проти РФ і збереження політики відкритих дверей для України з боку ЄС і НАТО".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-