В Амстердамі перед референдумом урядовці агітуватимуть

В Амстердамі перед референдумом урядовці агітуватимуть "за" асоціацію

Укрінформ
Напередодні референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, який має відбутися у Нідерландах 6 квітня, на центральній площі Амстердама відбудеться велика акція на підтримку угоди за участю нідерландських урядовців, політичних та громадських діячів. 

Організатором акції став голландський рух Stem voor Nedeland, який проводить кампанію "за" угоду. 

"Близько двох років тому українці вийшли на протест на Майдані у Києві проти корумпованого уряду та за Європу. Разом із представниками різних політичних сил, громадських організацій та діячів на площі Дам ми хочемо показати, що підтримуємо Україну у боротьбі за європейські цінності, свободу та демократію", - зазначається на сайті організації.

Акція, що відбудеться 3 квітня, носитиме назву Maidam, що, вірогідно, є символічним поєднанням назви амстердамської центральної площі Дам (De Dam) та українського Майдану.

За планами, у ній візьмуть участь міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс, міністр оборони країни Жанін Хенніс-Пласхерт, голова організації роботодавців VNO-NCW Ханс де Бур, лідери політичних партій VVD, PvdA, GroenLinks, CDA, D66, громадські та політичні діячі.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Нідерландах пройде консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. 

Угоду про Асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня минулого року, практично будь-який проголосований парламентаріями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Фото: dutchwudc.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-