Сєверодонецькі депутати задумали звільнити Туку

Сєверодонецькі депутати задумали звільнити Туку

Укрінформ
Депутати від Опоблоку і перебіжчики з демократичних фракцій, які приєдналися до них, від імені Сєверодонецької міськради вимагають від Президента, прем'єра і Голови ВР звільнити керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туку.

Цю інформацію кореспондентові Укрінформу підтвердив секретар міськради і самозваний в. о. мера Сєверодонецька Григорій Пригеба.

"Так, Сєверодонецька міська рада дійсно прийняла звернення з вимогами вжити заходів до голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки щодо належного виконання ним своїх службових обов'язків і забезпечення ним життєдіяльності Луганської області. У другому пункті звернення є альтернативний варіант - прийняти рішення про його звільнення з обійманої посади і призначення на цю посаду іншого керівника", - уточнив Пригеба.

Як вже повідомлялося, 16 лютого депутати Сєверодонецької міськради проголосували за усунення від влади міського голови Валентина Казакова. При цьому в. о. мера став секретар міськради Григорій Пригеба.

Зважаючи на очевидне порушення депутатими закону і власного регламенту обласне Управління юстиції відмовилося визнати право підпису Григорія Пригеби під фінансовими документами міськради, а Державне Казначейство на цій підставі ігнорує платіжні доручення, що виходять від нелегітимної міської влади.

У результаті не були сплачені послуги, зокрема, Луганського енергетичного об'єднання, яке тимчасово відключило подачу електроенергії ТОВ "Таун сервіс" (колишній Міськводоканал). І хоча подача води в місті практично не припинялася, депутати визнали інцидент достатнім приводом для випаду проти Георгія Туки.

Наразі порушено ряд кримінальних справ щодо захоплення влади в Сєверодонецьку, тривають судові засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-