Меркель, Олланд і Порошенко разом вимагають звільнити Савченко

Меркель, Олланд і Порошенко разом вимагають звільнити Савченко

Укрінформ
Ангела Меркель, Петро Порошенко і Франсуа Олланд висунули спільну вимогу негайно звільнити Надію Савченко.

Про це журналістам повідомив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт після завершення тристоронньої зустрічі лідерів у Брюсселі ввечері в четвер, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Канцлер ФРН і президенти Порошенко і Олланд спільно зажадали негайного звільнення та повернення в Україну Надії Савченко, українського пілота, процес над якою проходить на даний час у Росії», - повідомив Зайберт.

Тема Савченко була лише однією з тих, що стояли в центрі уваги зустрічі трьох керівників. Вони також обговорили питання виборів, «підкресливши необхідність проведення їх в окремих районах Донецької і Луганської області згідно з мінськими домовленостями». Безпеку на виборах повинні бути гарантована, заявили вони.

Всі учасники відзначили актуальність реалізації мінських угод та продовження курсу реформ в Україні. Вони підкреслили, що перемир'я має дотримуватися повністю, відвід озброєнь – бути перевіреним, безперешкодний доступ місії спостерігачів ОБСЄ - бути забезпечений.

Крім того, лідери підтвердили, що скасування санкцій щодо Росії пов'язана з повним виконанням мінських угод. Вони також підтвердили політику невизнання Євросоюзом незаконної анексії Криму Росією, повідомив офіційний представник Меркель.

 Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-