Сироїд: Для повернення грошей Януковича треба запустити ухвалені закони

Сироїд: Для повернення грошей Януковича треба запустити ухвалені закони

Укрінформ
Парламент нинішнього і минулого скликань уже прийняв усі закони, необхідні для запуску механізму повернення коштів екс-президента Віктора Януковича. Жодних нових нормативно-правових актів ухвалювати не потрібно.

Таку думку в коментарі журналістам у кулуарах ВР висловила віце-спікер Оксана Сироїд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Парламент (і цей, і попередній) прийняв уже всі рішення, які необхідні для повернення коштів Януковича. Це і зміни до Кримінального кодексу про заочне провадження, це і закон про спецконфіскацію, який був прийнятий наприкінці 2015 року, це і закон про агентство управління конфіскованими активами", - зазначила вона.

За словами Сироїд, наразі, аби повернути гроші екс-президента до Державного бюджету, потрібно лише запустити практичний механізм реалізації вже ухвалених законів.

"Ніхто не хоче впроваджувати той механізм, тому що він таки гарантуватиме, що ці гроші підуть до бюджету, а хочуть створити альтернативний механізм, який дозволить ті гроші фактично роздерибанити", - додала Сироїд.

Водночас віце-спікер підкреслила, що основним ризиком законопроекту № 4057, на прийнятті якого сьогодні наполягає ряд нардепів як такому, що необхідний для повернення активів Януковича, є створення умов для конфіскації грошей із банківських рахунків будь-якого громадянина.

"Так, ідеться дійсно про так звані "кошти Януковича", але також там ідеться і про нафтопродукти Курченка. Ідея законопроекту зовсім не в тому, щоб повернути ці кошти до Державного бюджету, а ідея законопроекту - фактично створити можливість ці кошти реалізувати (реалізувати - це не до бюджету). Але другий найбільший ризик - те, що нас найбільше хвилює, - фактично створюється механізм, який дасть змогу конфісковувати кошти будь-якої людини з банківських рахунків", - зауважила Сироїд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-