Президент хоче, щоб члени антикорупційного агентства були призначені до ранку

Президент хоче, щоб члени антикорупційного агентства були призначені до ранку

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав представників комісії з обрання членів Національного агентства з питань протидії корупції проголосувати і призначити двох членів НАПК.

Про це йшлося під час зустрічі Глави держави з представниками комісії, передає прес-служба Президента.

"Звертаючись до присутніх Президент підкреслив: «Я вам не називаю жодного прізвища, я не знаю хто і за ким стоїть. Впевнений в тому, що представник, якого я призначив, займає абсолютно проукраїнську позицію, так як і кожен з вас. На сьогоднішній день проукраїнська позиція полягає в тому, щоб у нас до ранку було (обрано) два члени НАЗК, щоб я в Брюссель полетів з вашим протоколом. Озбройте Президента для захисту інтересів України", - підкреслив Порошенко, звертаючись до присутніх.

Глава держави нагадав, що Україна 7 років йде до введення безвізового режиму з Європейським Союзом і зараз українська держава у цьому питанні має підтримку Європейської Комісії.

"Вони нам довіряють. І принципова позиція - не підірвати цю довіру", - зазначив Петро Порошенко.

Президент підкреслив неприпустимість сценарію, коли члени Комісії не домовилися з приводу кандидатур, і в результаті буде оголошено новий конкурс.

"Друзі, у мене прохання - об'єднайтеся навколо України і виберіть двох. Не дайте зараз емоціям зірвати конкурс. Це неприйнятно", - зазначив Глава держави.

Присутній на зустрічі Голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський відзначив зусилля Президента в процесі запровадження ЄС безвізового режиму. Він наголосив, що законодавчі зміни та запровадження нових інституцій важливе для відновлення довіри громадян України до державних службовців та влади в цілому. Посол підкреслив, що ці заходи без роботи НАЗК не будуть працювати, тому до Агенції мають бути обрані професійні та відповідальні люди.

Нагадаємо: напередодні Рада схвалила законопроект № 3755 з правками від Президента, який був останньою перешкодою для початку розгляду можливості запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-