Лобісти

Лобісти "сім'ї" блокують повернення вкрадених Януковичем коштів до бюджету – Сюмар

Укрінформ
Лобісти "сім’ї" Януковича у Верховній Раді блокують вирішення питання щодо повернення вкрадених ним $2 мільярдів до Державного бюджету.

Про це заявила журналістам заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар.

Вона наголосила, що питання щодо спецконфіскації коштів Януковича потрібно невідкладно вирішувати.

"Абсолютно ненормальна ситуація, коли $2 мільярди - коштів колишнього президента-корупціонера знаходяться на рахунку, при цьому суд не може прийняти рішення щодо їх конфіскації, бо всі знають корупціогенність українських судів, а Верховна Рада не може прийняти політичне рішення про те, що ці гроші потрібно перерахувати в бюджет", - цитує Сюмар прес-служба "НФ".

Депутат вкотре нагадала, що саме від цих коштів на сьогодні залежить можливість переоснащення української армії, а отже - оборонне замовлення і робочі місця. Тому, за словами Сюмар, позиція деяких  народних депутатів щодо законопроекту №4057  викликає великий подив: "Я не дивуюсь позиції "Опозиційного блоку", але інші колеги, які не голосують за цей законопроект, мене відверто дивують. Ми що, захищаємо гроші Януковича?".

Сюмар зауважила, що згаданий законопроект навіть не хочуть включати до порядку денного. "Це означає, що вони (депутати – ред.) взагалі не готові у жодний спосіб вирішувати це питання, яке, до речі, вже "вариться" у парламенті останні п’ять місяців", - вважає вона.

Сюмар додала, що Держбюджет-2016 формувався з розрахунку, що законопроект №4057 буде ухвалений і $2 мільярди все ж надійдуть до казни.

"Це була політична згода. І після цього в парламенті раптом знаходиться маса лобістів колишньої "сім’ї", які просто блокують вирішення цього питання. Це неможливо пояснити логікою чи якоюсь іншою позицією. Це абсолютно дискредитаційна для парламенту позиція", - заявила нардеп.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада через брак голосів так і не змогла включити до порядку денного проект закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо особливостей звернення в дохід держави грошових коштів, цінностей та доходів від них до ухвалення вироку суду) №4057.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-