Держдеп: Керрі полетить до Путіна говорити про Україну й Сирію

Держдеп: Керрі полетить до Путіна говорити про Україну й Сирію

Укрінформ
Глава американської дипломатії Джон Керрі має намір наступного тижня відправитися в Москву, де заплановані його зустрічі з російським керівництвом з метою обговорення ситуації в Сирії, в Україні, а також низки двосторонніх питань.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Державному департаменті США речник відомства Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний секретар планує наступного тижня відправитися в Москву для зустрічі з російськими лідерами... Він зустрінеться з президентом Путіним, і безумовно, з міністром закордонних справ Лавровим", - зазначив представник Держдепу.

Він підкреслив, що основна мета цієї поїздки – продовжити пошуки шляхів для просування політичного процесу в Сирії. "Втім під час будь-яких наших дискусій з представниками російської влади, які мали місце раніше, обов'язково піднімалися й інші питання. Звичайно, Україна – одне з них, і я очікую, що вони говоритимуть про ситуацію в Україні та конкретно про імплементацію Мінських домовленостей", - зауважив Кірбі.

Відповідаючи на запитання, чи йтиметься під час розмови Керрі та Путіна про Надію Савченко, речник зовнішньополітичного відомства США зазначив, що очевидно так.

"Держсекретар піднімав питання Надії Савченко у розмовах з міністром закордонних справ Лавровим. Фактично, це відбулося й під час їхнього останнього спілкування. Отже, не буде несподіваним, якщо про це говоритимуть у Москві", - зауважив Кірбі.

Він підкреслив, що Керрі напевно використає можливість розмови з російським керівництвом, "аби ще раз наголосити про нашу стурбованість її (Савченко - ред.) триваючим ув'язненням".

Представник Держдепартаменту США вкотре наголосив, що американська сторона закликає Росію звільнити Савченко й дати їй можливість повернутися додому.

Водночас, Кірбі не уточнив, коли саме Керрі відвідає Москву, він лише зауважив, що очевидно, це відбудеться після візиту держсекретаря на Кубу разом з президентом Обамою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-