США і МВФ не дадуть грошей, поки в Україні політична криза - Нуланд

США і МВФ не дадуть грошей, поки в Україні політична криза - Нуланд

Укрінформ
У Вашингтоні вважають, що Україна в 2016 році здолає корупцію та тотальну залежність економіки країни від олігархів.

Про це зазначила помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд, виступаючи на слуханнях в американському Конгресі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуємо вважати, що 2016 рік може і повинен стати роком, коли Україна звільниться від нечестивого союзу брудних грошей і брудної політики, який обкрадає українців занадто довгий час", - наголосила Нуланд.

Вона зауважила, що підтримка України з боку США, а також Міжнародного валютного фонду залежатиме від переформатування центральної влади, позбавлення суттєвого впливу олігархів на Україну, а також проведення антикорупційних реформ, передусім у прокуратурі та судовій системі загалом.

За її словами, в умовах нинішньої політичної нестабільності ні США, ні МВФ, не можуть продовжувати фінансову допомогу Україні, наголосила представник Держдепу США.

У цьому зв'язку вона підкреслила, що так триватиме "поки ми не будемо впевненими в тому, хто буде нашим партнером по той бік столу переговорів".

Нуланд також наголосила, що зволікання з реформами в Україні прямо впливає на ситуацію безпеки в країні, а також на підтримці миру в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-