Порошенко про список Савченко: Координуємося з ЄС і США

Порошенко про список Савченко: Координуємося з ЄС і США

Укрінформ
Україна координує підготовку санкційного "списку Савченко" з Європейським Союзом та США.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Порошенко високо оцінив зусилля литовської сторони на підтримку звільнення української льотчиці. Сторони скоординували підготовку санкційного "списку Савченко". Президент також повідомив, що українська сторона домагається невідкладного надання доступу до Надії Савченко українських та німецьких лікарів та спеціалістів Червоного хреста", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Порошенко висловив вдячність за послідовну позицію Литви стосовно підтримки територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України та необхідності продовження дії санкцій ЄС проти РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Співрозмовники наголосили на тому, що ключовим елементом для політичного врегулювання ситуації на Донбасі є безпека, в тому числі виведення російських військ, зброї та військової техніки. Це може створити передумови для подальшого політичного врегулювання ситуації та відкрити можливість для проведення виборів на цих територіях.

Президент також подякував Лінкявічусу за його активну особисту участь у процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Так, глава литовського МЗС планує відвідати Маріуполь найближчими днями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-