Справа Савченко: Держдеп сподівається, що світ дотисне Росію

Справа Савченко: Держдеп сподівається, що світ дотисне Росію

Укрінформ
У Державному департаменті США сподіваються, що заяви політиків по всьому світу на підтримку незаконно ув'язненої в РФ Надії Савченко вплинуть на рішення російської влади звільнити українську льотчицю. 

Про це сказав помічник заступника Держсекретаря США, керівник Департаменту з питань демократії, праці й прав людини Роб Бершинські в інтерв'ю газеті "День". 

"Протягом останнього тижня ми побачили просто дивовижний прояв підтримки Савченко та засудження дій російського уряду. З боку США державні діячі усього політичного спектру - як віце-президент Байден і держсекретар Керрі, так і республіканські і демократичні члени нашого Конгресу - висловилися з цього питання. Я можу також сказати, що були приватні розмови на високому рівні між урядом США і урядом Росії щодо цього питання. І ви також чули про заяви політиків в усьому світу - від Федеріки Могеріні як високого представника зовнішньої та безпекової політики ЄС, а також від інших європейських лідерів. Будемо сподіватися, що ці голоси матимуть вплив", - сказав помічник заступника держсекретаря США.

Він додав, що ситуація з дотриманням прав людини у Росії продовжує погіршуватися "тривожними темпами", і ув’язнення Надії Савченко є лише одним з найбільш кричущих прикладів цього тренду.

"І все, що російський уряд зробив ухваленням законів про "іноземні агенти" і про небажані організації, а також про боротьбу з екстремізмом - це культура страху», - зазначив американський дипломат. Він зауважив, що протягом останніх кількох днів надійшло повідомлення, що Росія збирається виселити з країни офіс ООН з прав людини.

"А такі кроки, зрештою, послаблять Росію, бо це не в інтересах Росії. І саме такий месидж ми надсилаємо уряду. А чи почують там його, я не знаю", - резюмував Бершинські.

Як повідомлялося, російське слідство звинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка усі звинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Фото з twitter Миколи Полозова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-