"Переписати" усі сільгоспземлі хочуть за 10 місяців

Укрінформ
Кабінет Міністрів заявляє, що до січня 2017 року зможе інвентаризувати усі сільгоспземлі державної форми власності в країні.

Про це йдеться у Плані дій Кабінету Міністрів України на 2016 рік, що опублікований на Урядовому порталі.

«Завершення до 1 січня 2017 р. інвентаризації та розмежування земель сільськогосподарського призначення державної, комунальної та приватної власності», - йдеться у пункті 357 указаного плану.

Зазначається, що інвентаризація земель сільськогосподарського призначення державної власності проводитиметься в межах бюджетних асигнувань.

Нагадаємо, що у грудні 2015 року голова Держгеокадастру Максим Мартинюк стверджував, що інвентаризація державних сільгоспземель не проводиться через брак коштів. При цьому, за його словами, кошти, закладені на проведення інвентаризації в проекті бюджету на 2016 рік, будуть спрямовані лише на погашення заборгованості за роботи, проведені у 2012 році.

Мартинюк також стверджував, що інвентаризація, яка фактично припинилася здійснюватися після 2012 року, була проведена неякісно.

Нагадаємо також, що наприкінці лютого поточного року директор Світового банку в Україні Чімяо Фан зазначив, що в Україні у власності держави перебуває 10,6 млн га землі, з яких тільки 1,6 млн зареєстровані в земельному кадастрі (близько 10% - ред.). Де і для чого використовуються інші 9 млн га - не знає ніхто.

Водночас Мартинюк протягом місяця двічі змінював позицію щодо кількості інвентаризованих земель в Україні. Так, наприкінці січня поточного року Мартинюк стверджував, що в Кадастрі зареєстровано лише 22,6% державних земель. На початку березня Мартинюк вже заявляв, що в Україні внесено до Земельного кадастру 68% земель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-