Лідери фракцій погодились на консультації щодо нової коаліції - Ляшко

Лідери фракцій погодились на консультації щодо нової коаліції - Ляшко

Укрінформ
Лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко повідомив, що на зустрічі з Президентом України керівники усіх фракцій задекларували готовність до консультацій по формуванню нової коаліції.

Про це він заявив журналістам після завершення зустрічі Президента України з керівниками фракцій і груп парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

"Зустріч з Президентом завершилась позитивно... Заява Президента і більшості присутніх: перше - категорично проти виборів; друге - усі лідери фракцій згодні з тим, що має бути сформовано новий уряд. Більшість лідерів фракцій задекларували своє бажання брати участь у консультаціях по формуванні нової коаліції", - сказав Ляшко.

Він додав, що на заваді формування нової коаліції та уряду можуть стати лише амбіції окремих політиків, які хочуть дострокових виборів.

За словами Ляшка прізвища кандидатур на посаду Прем'єр-міністра не обговорювались.

"Усі розуміють необхідність формування нового уряду, в тому числі і фракція "Народного фронту". Усі розуміють неможливість продовження патової ситуації, коли уряд втратив підтримку парламенту", - сказав Ляшко.

Нардеп наголосив, що наразі є різниця лише в підходах до формування нової коаліції та уряду.

"Колеги з "Батьківщини" вважають, що уряд має бути спочатку відправлений у відставку, а потім мають початись консультації по формуванню нової коаліції. Ми (фракція "Радикальної партії" - авт.) вважаємо, що в умовах військової агресії країна не може залишатись без уряду, влади. Тому, не втрачаючи часу, за два-три дні треба сформувати нову коаліцію, новий уряд. Одночасно відправити у відставку цей і обрати новий уряд", - сказав Ляшко.

Він також додав, що Арсеній Яценюк зробив заяву про готовність подати у відставку, коли буде нова кандидатура прем'єра, нова програма дій і нова коаліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-