Могеріні оголосила п'ять принципів відносин з Росією

Могеріні оголосила п'ять принципів відносин з Росією

Укрінформ
Євросоюз наголошує на п’яти спільних керівних принципах політики відносно Росії.

Про це повідомила високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні за результатами засідання Ради ЄС із закордонних справ у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми з міністрами мали дуже продуктивну сесію відносно Росії, але не зосереджували увагу на санкціях. Ми обговорили нашу спільну політику щодо двосторонніх відносин ЄС - Росія. Хочу наголосити, що всі 28 країн-членів є одностайними щодо п’яти керівних принципів політики Євросоюзу щодо Росії. Першим із цих принципів є повна імплементація Мінських домовленостей як ключовий елемент для будь-яких суттєвих змін у наших відносинах», - сказала високий представник ЄС.

Вона нагадала, що саме цими днями у 2014 році розпочалася нелегальна анексія Криму Росією.

Другим принципом, за її словами, є зміцнення відносин зі східними партнерами, а також іншими сусідами, особливо в Середній Азії.

«Третє – це зміцнення стійкості Євросоюзу, зокрема, у сфері енергетичної безпеки, перед кіберзагрозами та у сфері стратегічних комунікацій (щодо протидії дезінформації та пропаганді. – Ред.)», - розповіла Могеріні.

Четвертим принципом вона назвала потребу вибіркового співробітництва з Росією у сферах зовнішньої політики стосовно Ірану, Сирії, мирного процесу на Близькому Сході, боротьби з тероризмом, подолання міжнародної кризи, кліматичних змін.

«П’ятим нашим спільним керівним принципом є прагнення більшої підтримки російського громадянського суспільства та контактів між людьми, особливо серед молоді», - зазначила високий представник ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-